Alternativet i Furesø klar til deres første kommunalvalg

Fra venstre, Hanne Juel, Katarina Ritz og Allon Hein Sørensen

Alternativet i Furesø afleverede fredag deres kandidat- og stillerliste. Dermed er de tre kandidater, Allon Hein Sørensen, Hanne Juel og Katarina Ritz klar til efterårets valg.

Alternativet går til deres første kommunalvalg med mere end 315 kandidater i 81 kommuner på landsplan. I Furesø har det ikke været et problem at få solid opbakning og underskrifter fra borgerne, deriblandt både fra borgmesteren selv og flere siddende byrådsmedlemmer. Alternativet tog nemlig ved onsdagens byrådsmøde på frisk manér ordet, og spurgte hvem i forsamlingen der ville støtte op om opstillingen af det nye grønne parti med en underskrift, hvilket adskillige af de tilstedeværende politikere gjorde. Nu hvor listen er afleveret, er Alternativets første kommunalvalg i Furesø dermed for alvor skudt i gang.

Borgmester Ole Bondo Christensen er stiller for Alternativet i Furesø kommune.

I Furesø går Alternativet til valg på en række sager – blandt andet en generel afbureaukratisering og en omprioritering af de mange arbejdstimer der pt. bliver lagt i administrativt arbejde, rapportering, møder mm. Bliver det ønske virkelighed, kan man dermed som kommunalt ansat i højere grad få mulighed for at udføre flere af de vigtige kerneopgaver, der løfter kvaliteten og velfærden for borgerne.

En højere grad af gennemsigtighed og borgerinddragelse i det politiske arbejde er også noget der står højt på ønskelisten hos det Alternativet, der mener at der er rig mulighed for væsentlige forbedringer hvad dette angår. F.eks. via borgerdrevne forslag i byrådet, og ikke mindst at man fra kommunens side bliver bedre til at lytte til de høringssvar man får.

Får Alternativet mulighed for at få politisk indflydelse, er store dele af velfærdsområdet noget der vil blive prioriteret højt, både hvad angår daginstitutioner, ældrepleje, handicapområdet mm. Partiet støtter også op om idéen om ansættelse en uafhængig borgerrådgiver, det skal hjælpe borgerne med at navigere i det til tider komplekse kommunale system, fungere som bisidder, hjælpe i forbindelse med klager og lignende.

Alternativets politik tager altid udgangspunkt i, at der skal være sorte tal på alle tre bundlinjer; den økonomiske, den sociale og den miljømæssige. Det er derfor kritisk, at man aldrig går på kompromis med den miljømæssige eller sociale indsats, fordi man øjner en mulighed for at spare penge. Omvendt skal der også være en realistisk tilgang til økonomien, og de tiltag der koster penge, bør man også stå på mål for hvordan man har tænkt sig at finansiere.

Tilslutningen til Alternativet i Furesø kommune lå ved folketingsvalget i 2015 pænt over landsgennemsnittet, og lokalforeningen håber derfor også på et rigtig godt resultat til efterårets valg, med mindst en men gerne flere alternativister i byrådet. Alternativets lokalpolitik i Furesø er løbende under udvikling, og man kan læse mere på partiets hjemmeside på alternativet.dk/furesoe.

Listen blev afleveret af de tre byrådskandidater på det nye rådhus ”Sløjfen” i Værløse fredag d. 29 september.

Share this:

One Reply to “Alternativet i Furesø klar til deres første kommunalvalg”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *